Voe mahoton, kun kirjoitettavaa riittäisi, aikaa taas ei. Tällaiset toukokuiset säät ovat vaan liian upeita sisällä kökkimiseen, ja puutarhassa hääriminen vetää puoleensa, vaikkei kuntokaan oikein enää kestäisi. Liitoskivut ovat yltyneet ja päivän pihalla touhuaminen kostautuu iltaisella kävelykyvyn menetyksellä. Houkutusta puuhasteluun ei ainakaan vähennä se, että toivoin 5-vuotishääpäivälahjaksi Antilta isoa multakekoa pihaan. Meidän ihana isäntä se otti vinkistä vaarin ja tilasi kymmenen kuutiota puutarhamultaa köökin ikkunan alle tönöttämään. Hääpäivä toki on vasta heinäkuun puolella, mutta lahjominen oli käytännöllisempää toteuttaa näin ennakkoon. Sitä paitsi saattaa olla, että varsinaista hääpäivää juhlimme sitten synnärillä: laskettu aika kun sattuu olemaan päivän hääpäiväämme myöhemmin.


Multakuorman saavuttua olen saanut urakoitua kolme ensimmäistä kohopenkkiä kylvö- ja istutuskuntoon. Koska nämä kolme penkkiä ympäröivät tulevaa pientä patiota, halusin istuttaa niihin sellaisia monivuotisia rohto- ja ravintokäyttöön taipuvia yrttejä, joita saa patiolla kokkaillessa kätevästi napsittua myös ruokien mausteeksi. Kasvivalintoja suunnitellessa pidin silmällä myös sitä, että yrttöset toimisivat myös hyväntuoksuisina, luonnollisina itikkakarkotteina siinä grillailu- ja chillailupaikan ympärillä. Palaan näihin kuitenkin pian vielä perusteellisemmin omassa postauksessaan.

Päätimme yhdistää taimienhakureissun perheen yhteiseen puuhapäivään, ja suuntasimme tutun ja turvallisen lähitaimiston sijasta Uudessakaupungissa järjestetyille Minifarmi 2018 -messuille.
Messut olivat juuri sopivan kokoiset näin pömppömahan ja taaperonkin kanssa kierrettäväksi, eikä väkeäkään ollut ryysikseksi asti. Messualueella oli näytillä erilaisia maatilan eläimiä jättimäisestä sonnista alpakoihin ja vuohikileistä possuihin. Venlan mieleen oli eläinten lisäksi myös farmialueella esiintynyt Ryhmä Hau, Antti taisi innostua eniten hellyydenkipeästä aasista.

Messuilta löytyi myös iso myyntialue, jossa erilaiset pienet ja isommat puutarha-alan yritykset kauppasivat tuotteitaan. Erilaisia hyötykasvien ja kukkien taimia oli tarjolla varsin kattava määrä. Päädyin tekemään yrttihankintani erään luomutaimia kasvattavan tilan myyntipöydästä, ja niiden lisäksi ostin muutaman pionin taimen puutarhaperennamyyjältä. Koska mitäpä olisi vanhan talon pihapiiri ilman ihania pioneja?Näiden pikaisten messukuulumisien myötä halusin toivotella kaikille lämmintä ja letkeää alkavaa viikkoa! Palaillaan taas pian asiaan puutarhajuttujen merkeissä.