Kuluneen viikon aikana olen istunut koneen äärellä useampaan otteeseen aikomuksenani kirjoittaa jotain, mutta mitään en saa aikaiseksi. Raskauden mukanaan tuomat liitoskivut äityvät ajoittain niin pahoiksi, etten pääse omin avuin edes vessaan. Koska paikat ärtyvät ja kipu pahenee rasituksessa, toisin sanoen seistessä, kävellessä tai jotain nostellessa, olen yrittänyt levätä mahdollisimman paljon, jotta jaksaisin touhottaa parhaani mukaan uhmailevan taaperon kanssa.

Sohvan pohjalla makoilusta on ollut vaikeaa repiä inspiraatiota.

Tänään alkoi 27. raskausviikko. Hieman jännittää, minkälaisessa kuosissa olen sitten loppumetreillä, jos jo tässä vaiheessa alkaa kroppa pullikoida tällä lailla vastaan. Pelottaa ja vähän turhauttaakin ajatella koko asiaa. Olisi niin paljon tehtävääkin. Vaan eipä tässä taida auttaa muu, kuin ottaa rauhassa ja kuunnella mitä keho viestii, sillä tuskinpa se vain lämpimikseen kipuilee. Päivä kerrallaan ja voinnin mukaan siis mennään.


Vaikkei kunto ja energia ole antanut myöten hössöttää pääsiäisen eteen sen suuremmin, on ollut ihanaa viettää vapaita perheen kanssa ilman kiireen kiertämää. Olemme nököttäneet nenät kohti aurinkoa ulkosalla, tehneet epämääräisiä, ihmisistä ja koirista koostuvia kasoja sohvannurkkaan ja katselleet läppäriltä Pipsa Possua toisiamme halaillen. Pitkäperjantain iltana pätkän simahdettua Pipsa Possunsa ääreen aioimme Antin kanssa mukeltautua mukavasti toistemme kainaloon katsomaan vielä jotain hyvää sarjaa ja nauttimaan kahdenkeskisestä ajasta. Tilanne muuttui nopeasti ns. arjen romantiikaksi erään paskakaivoepisodin ja sen aiheuttaman kylpyhuoneen pikku tulvan myötä. Ai ettien että, parisuhdeaikaa parhaimmillaan.
Ensi viikon sääennuste antaa vihdoin varovaista optimismia siihen, että kevät saapuu. Pieniä vilahduksia vuodenajan vaihtumisesta on onneksi voinut löytää jo vettä tiputtelevista räystäistä, valoisista ja pitkistä päivistä ja keväthangilla lepäävistä laulujoutsenista. Mikään ei maistu juuri nyt niin makoisalta, kuin ajatus edessä olevasta, lämpimästä kesästä.


Meidän sakki toivottelee kaikille oikein aurinkoista ja leppeää pääsiäistä!