Kävipä sitten niin, että samaan aikaan kun nuori tyrnäväläiskanamme Nilkku-Hillevi lässähti hautomaan, tuli kanalaamme munakato. Kaikki aiemmin ahkerasti munineet kanat tuntuivat lopettaneen munimisen kuin seinään. Tehtyäni salapoliisin hommia kanalassa huomasin muina Sherlockeina, että kaikki kanat olivat käyneet munimassa päivästä toiseen Nilkku-Hillevin pesään!

Koska eri kehitysasteeseen haudottuja munia oli kertynyt niin suureksi keoksi asti, etteivät ne meinanneet enää mahtua Nilkkiksen alle, päätin vihdoin ja viimein saada aikaiseksi ja hommasin meille kauan kaavailemani hautomakoneen.
Kyttäilin Nilkkiksen pesän vieressä sopivaa hetkeä tehdä pesänryöstö. Kun kana nousi hautomansa munakeon päältä syömään, kahmin karvahattuni täyteen munia ja kiikutin ne hautomakoneeseen. Jätin muutaman munan Nilkku-Hillevin alle siinä toivossa, että ensimmäisten munien kuoriuduttua voisin napata muutaman munan pesästä hautomakoneeseen ja heittää kuoriutuneet tipuset emon siiven alle kasvamaan.


Eilen illalla hautomakoneessa alkoi tapahtua, kun ensimmäinen pieni halkeama ilmestyi yhden munan kylkeen. Paria tuntia myöhemmin halkeamasta pilkisti jo pikkuinen nokka. Tänä aamuna heräsin hautomakoneesta kantautuvaan pontevaan piipitykseen. Pieni ja vielä märkä harmaa kananpoika telmi koneessa munien seassa.

Jätin tipun koneeseen lämpimään ja vuorasin sille laatikon. Laatikkoon pistin vanhan myssyn, joka on toimittanut menestyksekkäästi ennenkin keinopesän virkaa. Koska vanha lämpölamppu osoittautui olevan muuton jäljiltä entinen, sijoitin siirrettävän pikku lämpöpatterin pesälaatikon viereen uutta tulokasta lämmittämään.

Venla sai heti aamulla herättyään nousta ihmettelemään yön aikana meille ilmaantunutta pientä piipittäjää. Taaperoa ihmetytti kovasti miksei tipu lennä ja antaako se tassua, ja tipu sai kosolti ihastelua ("ihaaaana!") sekä suukkoja.

Pieni harmaa tipu saa nyt keräillä rauhassa voimia myssyssään, ja sen jälkeen käyn kokeilemassa, miten Nilkku-Hillevi mahtaa suhtautua, kun yritän sujauttaa poikasen sen siiven alle. Olisihan se tietysti paras tipulle saada kasvaa oikean emon hellässä huomassa. Munien läpivalaisun perusteella ei mene enää kauaa, ennen kuin pikku harmulille putkahtaa muutama sisarus. Mikäli Nilkku-Hillevi ei siis otakaan tiputulokasta hoiviinsa, niin ainakin sille on odotettavissa seuraa sisaruksista. Jäämme jännittämään, kuinka käy!

Somat töppösiivet ja pörröinen pikku pyrstö!

Leppoisaa viikonloppua kaikille, ja lämpöiset tervetulotoivotukset uusille lukijoille!