Angorakani Narsu uudessa poikamiesboksissaan

Viikonloppuna saimme ruksattua yli ison homman kevään työlistalta, kun urakoimme kanilan siirtotallin entiseen hevoskarsinaan. Päätettyämme luopua hevosista pohdimme jonkin aikaa, miten saisimme muutettua tallin mahdollisimman käytännölliseksi ja tarkoitusperiämme mahdollisimman hyvin palvelevaksi tilaksi. Kuin tilauksesta Marketta Rakkautta ja maan antimia -blogista kertoi heidän projektistaan muuttaa siirtotalli lampaiden ja kanien eläinsuojaksi. Meillä oli tarve hyvin samankaltaiselle ratkaisulle, joten inspiroiduimme toteutuksesta heti ja otimme mallia siitä omaan projektiimme.


Jimbo esittelee uutta asumustaan

Kaksi karsinaa toimivat vielä Jimbon ja Möllin yhteisenä isona lukaalina, mutta väliportilla tilan saa erotettua kahdeksi erilliseksi karsinaksi.

Koska angoravahvuutemme tulee jossain vaiheessa vielä lisääntymään kanilla tai parilla, ja koska meillä on jo entuudestaan myös tuo keräilyeränäkin tunnettu minikanikaksikko, päätimme jakaa tallin toisen päädyn kolmeksi karsinaksi. Tällä hetkellä kaksi karsinoista on jätetty keskenään yhtenäiseksi tilaksi, mutta kanimäärän kasvaessa läpikulun saa tarvittaessa jaettua asentamalla siihen portin. Portit teimme tarkoituksella reilun kokoisiksi, jotta pupuloossien siivous olisi mahdollisimman helppo nakki.

Helpot nakit mielessämme jätimme varta vasten tilaa myös pienelle "käytäväosiolle", johon saimme kätevästi tilan eläinten rehuille ja tarvikkeille. Tähän saakka rehuvarasto on ollut ihan eri päädyssä tonttia elikoiden aitauksiin ja asumuksiin nähden, joten tämä muutos muutti koko eläintenhoitoruljanssin kertaheitolla käytännöllisemmäksi. Vielä olisi tarkoitus laittaa vähän hyllyä seinään ja laajentaa näin säilytystiloja myös ylös päin.

Pikkupuput ja Narsu pääsevät nuuhkimaan toisiaan pinnojen välistä, joten kaneista on toisilleen seuraa.


Nyt kahden hevosen mentävän tallimme jakaa vielä väliseinä, mutta sekin saa pian kyytiä. Tallin toiseen päätyyn tulee saman tyyppisellä toteutuksella kaksi karsinaa, jotka saavat toimia sekä vuohikarsinoina että tarvittaessa sairas- tai poikimiskarsinoina. Väliseinän purkamisen myötä myös keskelle jäävään huoltotilaan jää vielä paremmin tilaa temmeltää, ja pystyn sijoittamaan siihen vaikkapa pienen lypsypöydän. Myös kerinnät, sorkkatrimmaukset sun muut huoltotoimenpiteet pystyn tulevaisuudessa hoitamaan siististi sisätiloissa. Eritoten tästä käytännön toimia helpottavasta parannuksesta olen suorastaan onneni kukkuloilla!


Jos lukijoista löytyy kanin pitäjiä, minua kiinnostaisi kuulla, minkä tyyppisiä toimivia "kesälaitumia" olette jäniineillenne rakentaneet? Meidän olisi määrä siirtää kanit ulos vihreälle kesäksi, ja pohdimme mahdollisimman helposti siirrettäviä, toimivia ja totta kai myös viihtyisiä ja tilavia ulkohäkkiratkaisuja. Angorakania ei voi villakäytännöllisistä syistä ulkoiluttaa kesällä kostealla ilmalla, mutta pikkupuput saavat ulkoilla huoletta koko kesän. Kaikenlaiset hyvät vinkit ja linkit otetaan ilolla vastaan!


Lisäpäivityksiä operaatio siirtotallista tulossa varmasti pian lisää! Nyt toivotan teille oikein mukavaa loppuviikkoa ja suksin pöllyttämään multaa kylvöpuuhien merkeissä.