Kasvimaalla pööpöillessäni satuin pistämään merkille, että erikoisen näköistä punajuurta pukkaa kohopenkistä.

Taitaa olla reklamaation paikka,sillä siementen oli tarkoitus olla maatiaislajiketta. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että jokunen yksilö englantilaista kantaa ja maatiaisen jonkinlaista hybridiäkin on lirvahtanut joukkoon.

Jotenkin mulla on nyt sellainen kutina, että saan unohtaa kotitekoiset punajuurisalaatit tältä vuodelta.


Kävimme hakemassa paikalliselta maajussilta rehutäydennystä, ja nyt heinävarasto (ja minun ja isännän hauikset) suorastaan pullistelevat. Eläimet ovat olleet vihreällä linjalla syömistensä suhteen koko kesän, mutta nyt pihanurkat ja ponien kesätarha alkavat olla loppuunkaluttuja. Mutta mikäs siinä kuivaheinää syöttäessä, kun näin priimatavaraa kerta saatiin, ja vielä suoraan pellolta noukittuna. Hintakin oli edullinen, kun kävimme itse paalaimen perästä keräämässä.

Heinäurakan jälkeen keittelin päiväkahvit, mutta huomasin sitten kahvimaidon pääseen loppumaan. Lennosta vaihdoin kahvin lasilliseen punaviiniä. Juomavalinta tosin sopii illan teemaan, sillä paatse järjestää tänään mökillä railakkaat karaokekekkerit. Juhlien nuorin kutsuvieras täytti juuri viisi kuukautta ja vanhin taitaa huidella jossain kahdeksankymmenen ikävuoden tuntumassa, joten pirskeisiin todellakin mahtuu aika kaikenkirjavaa sakkia monessa ikäpolvessa.

Ei siis muuta kun tsin-tsin ja railakasta viikonloppua kaikille!

Ja voi kun mä nyt olenkin hajamielinen! Piti nimittäin mainostaa, että meidän kotifarmimme sai myös omat Facebook-sivut. Linkki sivuille löytyy blogin sivupalkista, tai voit hypätä tykkäämään meidän farmin kommelluksista suoraan TÄSTÄ.