Outi Huvikumpuillaan -blogista viskoi ilmoille haasteen, johon vastailen, tavoilleni uskollisesti, auttamattoman myöhässä.

Käykäähään muuten katsastamassa tuo Outin blogi mikäli ette vielä ole sitä tehneet!
Huvikumpuillaan on ihanan lämminhenkinen, päiväkirjamainen blogi, jossa Outi kirjoittelee arjen pienistä, kauniista iloista rennolla otteella.

Ja kysymyksiin...


 1. Kuvaile unelmiesi taloa? esim. millainen, missä, pieniä yksityiskohtia?

Unelmieni tönö on pieni hirsitorppa, joka pihasta voisi löytyä (kivi)navetta, vanhoja omenapuita ja marjapensaita sekä eläimille tilaa käyskennellä ympäriinsä. Talo olisi vanha eikä sitä olisi pilattu liialla "nykyaikaistamisella", vaan kaikki fiksaukset siihen olisi tehty (ja tultaisiin tekemään) talon henkeä ja ikää kunnioittaen ja vaalien. Hirret saisivat näkyä seinistä, puulattia narisisi jalkojen alla ja ikkunatkin olisivat vähän kiharalla.

Piha olisi sopivan suloisesti villiintynyt ja siellä rehottaisivat puut ja pensaat, jotka houkuttaisivat paikalle myös luonnon öttiäisiä mehiläisistä siileihin. Hoidettu, aakeenlaakee nurmikenttä ei viehätä omaa silmääni.

Myös tässä meidän nykyisessä töllissä on paljon unelmataloani. Tämä on sopivan pieni, muttei silti ahdas vanha puutalo, jossa luonto alkaa heti kotiovelta. Kun muutimme tänne aikoinaan perheeni kanssa (olin silloin 3-vuotias), oli pihamaakin oikeastaan juuri tuollainen, kuin yllä kuvailin. Vanhempieni hallintokauden jälkeen paljon on muuttunut, mutta potentiaalia pihasta löytyy ja nyt se odottelee, että . Vanha navetta on purettu, mutta sen virkaa toimittakoon nyt soma, Antin rakentama vaja-eläinsuojarakennus. Joka on vielä auttamattomasti kesken, sillä talvi yllätti ja silleen...
Tykkään myös siitä, että vaikka asumme "maalla", on esimeriksi lähibaariin kauppaan pyörällä (tai ponikärryllä) taitettava matka.2. Jos saisit rahaa miljoonan, mihin sijoittaisit, ja käyttäisit sen?

Varmastikin auttaisin ensin läheisiäni lainoissaan. Osa menisi lahjoituksina luonnon- ja eläintensuojeluun. Ostaisin myös sen hirsitorppani navetoineen, ja tekisin sinne toimivat, nätit tilat eläintenpitoon. Voisimme ottaa myös vähän omaa lomaa Antin kanssa ja häipyä hetkeksi vaikka Hebrideille hylkeitä bongaamaan ja laskemaan lampaita.3. Kerro 3 teidän perheen yleisintä arkiruokaa?

Kai suklaa lasketaan?

Öh. No sanotaan vaikka makaronilodju, tortillat ja pestopasta.

Arkiruokaa.


4. Mihin matkustaisit juuri tällä hetkellä?

Jos ihan vapaasti saisin valkkailla, niin sinne Hebrideille. Tidä sitten, miksi veri niin vetää paikkaan, jossa tuulee ja sataa ja kesällä itikat syövät, sitä lystiä kun piisaisi täällä kotonakin... Joku entisiin elämiin urkkija voisi ehkä osata auttaa minua keksimään tälle jonkun järjellisen selityksen. (Hoi jos siellä joku entisiin elämiin urkkija tätä lukee, apuanne kaivataan! Olenko kenties männä aikoina elänyt hurjana klaanipäällikkönä vetoisassa linnassa Skotlannin saaristossa?)5. Kodin rakkain esine?

Hankala. En ole kovin esineisiin kiintyväistä sorttia, ja hyvin, hyvin harvasta esineestä tulee minulle "rakas".

Vastaan puuliesi. Se lämmittää, kun on kylmä, ja kun sähköt katkeavat, voi sillä tehdä ruokaa ja keittää pannukahvit. Kun yöllinen lumipyry tai myrsky on katkonut sähkölinjoja, olisi moni päivä ollut jo alkaessaan totaalinen katastrofi, ellen olisi saanut keitettyä itselleni aamukahveja puulieden turvin.6. Jos saisit olla päivän kuka vain.. kuka olisit?

Voisin olla Vladimir Putin. Voisin pistää päivän aikana ranttaliksi sen minkä kerkiäisin. Kun Putin sitten heräilisi seuraavana päivänä omana itsenään, saisi hän ihmetellä, että mitä tulikaan tehtyä...


7. Millainen sisutus viehättää tällä hetkellä silmää?

Boheemi, persoonallinen tyyli on kestosuosikki. Myös rustiikkinen, luonnonmateriaaleilla ja -sävyillä toteutettu sisustustyyli hivelee silmää aina. Kun sisustus on sisustajansa näköinen ja mukailee kodin henkeä, on se mielestäni kaunis ja onnistunut.


8. Lempi televisio-ohjelmasi?

Itse televisiosta ei tule seurattua juuri koskaan mitään, mutta muutoin olen kyllä sarjojen suurkuluttaja. Areenasta vahtaan Tanskalaista maajussia ja luontodokkareita. Muita sarjasuosikkeja ovat mm. Outlander, Sons of Anarchy, The Walking Dead, Supernatural, Shameless, Game of Thrones, Vikings....

Outlander on hyvin mukaansatempaava sarja.


9. Mistä haaveilet juuri nyt?

Jamie Fraserista Kokonaisista yöunista :D Ja lämpimästä, kiireettömästä kesäpäivästä, kannullisesta (tahi parista) kylmää sangriaa, lintujen laulusta ja hyvästä romaanista. Ja jopa siitä veemäisestä paarmasta, joka surraa korvan juuressa, kun koitat keskeytyksettä nautiskella edellä mainituista.


10. Sisustus esine/asia mitä ei tule ikinä sinun kotiisi?
 
Ööö... Marko Paananen. Vaikka ihan varmaan osaa kyllä asiansa, ei siinä. Meille tullessaan miespolo kuitenkin varmaan pyörtyisi kauhusta.

Marko, älä tule meille.11. Vaatekappale, jonka haluaisit saada juuri nyt?

En nyt tähän hätään löydä kuvaa Tanskis-Frankin vaimon, Theresan, sarjassa usein näkyneestä ruskeasta työhaalarista. Joka tapauksessa, sellainen kevyt, mekaanikonhaalarin tyyppinen vaatekappale olisi eri kätevä piha- ja eläintenhoitohommiin.

Myös kunnollinen sadeasu olisi kovasti kaivattu.


Rikon sääntöä, enkä haasta ketään erityisesti, vaan jokainen haluava saa halutessaan napata tämän haasteen ja vastailla siihen omassa blogissaan!