Ihan uskomaton ilma! Olen seuraillut keittiön ikkunasta, kuinka eläimet nauttivät ketarat oikosenaan auringonpaisteessa ulkona heinillä köllötellen. Poppa-poni sai tästä harvinaisesta valoilmiöstä kunnon virtapiikin. Se on kirmaili tuntitolkulla pitkin tarhaa viskoen kahvallista heppapalloaan niin, että minä puolestani sain kirmailla lyllertää vähän väliä heittämään aidan yli viskattua lelua takaisin hölmistyneelle ponille.

(Kylläpäs mä olen innostunut viime päivinä lörpöttelemään säästä... Small talkin mestari kun olen. Not.)
Postimies-Pate oli tuonut postilootaan Maatiaisen uuden siemenluettelon ja vuoden ensimmäisen jäsenlehden. Siemenluettelo tuli plärättyä läpi aamupalaksi. Tölliimme vaihdettiin ikkunat alkutalvesta, ja nyt saunan seinustalla odottelee vino pino vanhoja ikkunoita pikkuisen kasvihuoneen rakentamista varten. Se antaa mukavasti lisäsiimaa tulevan kesän istutuksia suunnitellessa.

Kanalaan odottelemme kuoriutuvaksi perheenlisäystä lähiaikoina, sillä ihana tyrnäväläisemme Jännäkakka on lässähtänyt hautomapuuhiin. Jonkun aikaa se on jo tunnollisesti hautonut, mutta minä pälli en huomannut ottaa haudonnan alkamispäivämäärää ylös. En kai ottanut heti todesta, kun näin Jänniksen pannukakuksi levähtäneenä pesässä munien päällä nököttämässä, sen kohdalla kun nuo parin päivän haudontabuumit on nähty ennenkin. Laskettu aika on siis vähän hakusessa.

Oma laskettu aikani puolestaan häämöttelee vajaan viikon päässä. Enpä olisi ikinä uskonut ennakoivien oireilujen perusteella, että kersa viihtyisi mahassa näin pitkälle, mutta hyvä niin. Nyt tyyppi saisi kyllä jo tulla näytille, sillä olo on suoraan sanoen hirveä. Pikkuvelikin soitteli tänään Espanjasta ja kertoi alkaneensa epäillä, ettei tuolla mitään vauvaa olekaan. Yhteistuumin tulimme siihen johtopäätökseen, että ensi maanantaina kiidämme synnärille hirveiden supistusten vuoksi ja perille päästyämme ulos tuleekin vain valtava pieru. Pikkuveli pyysi soittamaan Skype-puhelun, kun H-hetki on käsillä. Yhdeksän kuukautta mahassa vellonut ilmavaiva on kuulemma liian spektaakkelimainen, jotta sen voisi jättää kuulematta.

Aina yhtä kypsän ja tyylikkään pieruhuumorin siivittämänä leppoisaa viikkoa kaikille!

Kylänraittia talvisissa tunnelmissa